• Politie

Ermeloër laveloos op straat aangetroffen

HARDERWIJK/ERMELO Op de Smeepoortstraat in Harderwijk werd zondag- op maandagnacht rond 3.30 uur een onwelwording gemeld bij de politie. ,,Ter plekke bleek een 19-jarige Ermeloër de staat van dronkenschap vér voorbij schrijft wijkagent Jelle van Heerikhuize op Twitter. ,,Liggend in zijn eigen braaksel had het geheel een wat trieste uitstraling." Ambulancemedewerkers hebben hem gecontroleerd en zijn ouders hebben hem opgepikt.

Elders op de Veluwe werd een 27-jarige Ermeloër aangehouden wegens het vermoeden van rijden onder invloed van drugs. Ook werd er een brok cocaïne in zijn auto aangetroffen van meerdere grammen. ,,Reden om deze jongeman ook in Ermelo de komende tijd goed in de gaten te houden."

Een automobilist uit Tollenbeek verloor dezelfde nacht zijn rijbewijs op de N302 in Harderwijk. Hij reed 148 kilometer per uur waar slechts 80 was toegestaan. Omdat de man december 2015 ook een snelheidsovertreding van meer dan 50 kilometer per uur beging, is het rijbewijs voor lange tijd ingehouden.