• Archief BDUmedia

Ermelo trekt hoger beroep in

ERMELO Het hoger beroep bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank dat handhavend moet worden opgetreden tegen pallethandel Ten Hove is ingetrokken door de gemeente Ermelo.

Wijnand Kooijmans

Dat zegt wethouder Leo van der Velden naar aanleiding van vragen van Han Wilhelm (BurgerBelangen Ermelo). Het college wil nu met de raad in gesprek hoe verder in deze affaire moet worden gehandeld. Handhaving is een middel, volgens wethouder Laurens Klappe, maar moet dan wel bijdragen aan een oplossing van het totale vraagstuk. Dat is de reden dat het college zoekt naar een structurele oplossing waar alle partijen baat bij hebben.

Door de gemeente was een voorlopig beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank Gelderland dat handhavend tegen de pallethandel moet worden opgetreden. Het gaat om zowel illegale bouw op het terrein als de opslag van te grote hoeveelheden pallets. In tegenstelling tot het college van burgemeester en wethouders is de rechtbank van mening dat het maar zeer de vraag is of zicht bestaat op legalisatie van de illegale activiteiten.

De Stichting Woon en Recreatiebelangen Tonselse Veld gaf na de uitspraak van de rechter al aan blij te zijn met de uitspraak. Het handhavend optreden was gevraagd door de eigenaar van camping Jajanca welke direct naast de pallethandel ligt. Gehoopt wordt dat het huidige college van burgemeester en wethouders besluit tot het zelf laten uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar eventuele verplaatsing van bedrijven. Dat is in 2014 opgelegd door de provincie. De uitkomsten kunnen dan publiekelijk worden getoetst.