• 112Heuvelrug.nl

Ermelose politie moet twee keer in de achtervolging

ERMELO De politie is in de nacht van zaterdag op zondag druk geweest met diverse incidenten rond het centrum van Ermelo en daar buiten. Tweemaal moest een achtervolging worden ingezet.

Dat meldt de Ermelose wijkagent Jelle van Heerikhuize op Twitter. Op de Staringlaan in Ermelo hield de politie, na een achtervolging, een vrouwelijke motorbestuurder uit Mijdrecht aan. ,,De vrouw zat zwaar beschonken op haar motor, met haar eveneens beschonken echtgenoot achterop. Stoppen voor de politie? No way! De vrouw gokte het erop en belandde ondersteboven in de berm'', aldus Van Heerikhuize. De vrouwe werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

SCOOTERRIJDER ONTKOMT Vervolgens ging op de Korhoenlaan een scooter onderuit. De bestuurder ontkwam aan de politie. ,,Het kenteken is bekend, tot snel'', kondigt de wijkagent aan.

In Harderwijk hield de politie zich vervolgens bezig met een incident rond huiselijk geweld. ,,Een Harderwijkse veelpleger mishandelde zijn vriendin. We hebben hem aangehouden, maar in de auto ging hij uit z'n plaat.''

Vervolgens werd in het centrum van Ermelo een man uit Nijkerk een café uitgezet. ,,Ook deze arrestant was volledig ongeremd. Omdat de man niet meewerkend was, zich niet kon identificeren en ronduit beledigend en vervelend was, slaapt hij een nachtje bij ons.''