• Henk Merjenburgh

Smaakvolle editie van Culihoppen Harderwijk

HARDERWIJK De weergoden waren Culihoppen Harderwijk Autums Flavours wederom goed gezind zaterdag. 's Ochtends was het nog even spannend, maar vanaf de start om 12 uur konden de ruim 370 deelnemers genieten van een culinaire herfstmiddag. 

Restaurants Ratatouille, Dolle Griet, Veluvia, Holy Moly, Johannes, Da Gabriele, De Bank en Patrijs deden mee aan het evenement. 

DESERT TO-GO De deelnemende restaurants hadden het prima voor elkaar. Van huisgerookte eendenborst tot een rijkelijk gevulde zwarte taco, en van een boerderijkip tot en met een hertenspies. Nieuw was het dessert to-go: een gevuld ijshoorntje met vulling van Patrijs. ,,Wat hebben we overal genoten", aldus een van de bezoekers. ,,Harderwijk heeft zich culinair weer goed op de kaart gezet. Mission complete wat ons betreft."

CULIBIKEN Zondag 20 oktober dient zich een primeur voor Culihoppen aan: Culibiken - Wild over de Veluwe. Een fietstocht, die ook motorisch afgelegd kan worden, langs vijf locaties op de Veluwe: Landgoed de Stakenberg, Brasserie Staverden, Golfbaan The Links Valley, La Famiglia en De Boterlap Ermelo.

HERFSTSMAKEN Een goodiebag ligt voor elke deelnemer bij de toegewezen startlocatie klaar. Het menu blijft een verrassing, maar het zal om warme herfstsmaken gaan. Ook voor de vegetariërs is de tocht geschikt. Er zijn namelijk vegetarische gerechten beschikbaar wanneer dit bij de boeking aangegeven wordt.

LAATSTE KANS Wie liever door een pittoresk Hanzecentrum wandelt, kan zondag 10 november meedoen in Elburg. Daar zijn dan weer zeven deelnemende restaurants met zeven gerechtcombinaties. De laatste kans om te Culihoppen in 2019 is op zondag 24 november in Ermelo. Ook daar vindt een culinaire verkenningstocht langs zeven restaurants plaats.

Meer informatie via culihoppen.nl.