• Dit jaar vindt Fête de la Musique in Ermelo plaats op zaterdag 23 juni.

    Fete de la Musique

Fête de la Musique komt er weer aan; 'al ruim 70 inschrijvingen'

ERMELO Ermelo staat zaterdag 23 juni bol van de muziek tijdens het 11e Fête de la Musique. De opgaves stromen binnen en het gaat ook dit jaar weer een vol programma worden in het centrum van Ermelo, maar ook op diverse locaties op landgoed Veldwijk en in de diverse kerken die zich hebben aangemeld.

De inschrijvingstermijn is nog niet verstreken en Aad Bezemer laat weten dat belangstellenden zich nog steeds kunnen aanmelden via de website www.ermelosemuziekfeesten.nl ,,Dit jaar vindt een paar kleine veranderingen plaats", aldus Van Leeuwen namens het bestuur. ,,We willen het Raadhuisplein omtoveren tot een evenementenplein. Dit betekent niet alleen muziek voor het gemeentehuis, maar ook andere activiteiten. Zo zijn er springkussens en een opblaasbaar voetbalveld. Ook komt er een terras voor een bakje koffie."

ESTRADO Iets verder terug op het Stationsplein wordt een soort jongeren podium gecreëerd. Samen met Muziekpodium Estrado uit Harderwijk laten talenten hun kunsten horen. ,,In samenwerking met cafetaria Halte en restaurant Peacock's gaan we ook dat plein gezellig maken." De wens is om winkelcentrum De Enk meer bij het evenement te betrekken en daarom komen ook hier optredens. Net als voorgaande jaren wordt ook een Streekmarkt gehouden door Streekevenementen. Nieuw dit jaar is dat we ook gaan afsluiten aan de andere kant van het dorp bij de Molen. Elk jaar gingen we al door op het Pauwenplein tot een uur of negen en het afsluitend concert in de Immanuelkerk onder leiding van Roelof Klaaassen. Uiteraard blijft dat met een bomvolle kerk in het vooruitzicht. Op het Pauwenplein sluiten we af met twee bandjes uit Harderwijk." Allereerst komt Lisanne Spaander met haar band vanaf 19.00 uur. Daarna Dean and the Moonboys vanaf 20.00 uur. Aan de andere kant bij de Molenaer en de Veluwe gaat de Ermelose formatie 'Nu we d'r Toch zijn' een optreden verzorgen.