• Baarnsche Courant
  • Er vonden zaterdag in vijf steden flashmobs plaats.

    Kevin Hagens

Flashmob voor waterschapsverkiezingen

HARDERWIJK De regen kwam soms met bakken uit de lucht en de wind waaide door de winkelstraten. De dansers die ingehuurd waren door het Waterschap Vallei en Veluwe trokken zich er zaterdag tijdens een flashmob niks van aan. Zij vroegen aandacht voor de waterschapsverkiezingen op woensdag 20 maart. 

Er klonk tijdens het evenement eerst luide muziek, waarna iemand met een wit jack begon te dansen. In een mum van tijd snelden nog meer dansers toe.

WATERONDERWERPEN De flashmobs vonden zaterdag ook plaats in Wageningen, Veenendaal, Amersfoort en Apeldoorn. Op woensdag 20 maart kiezen inwoners het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe aan de hand van de waterschapsverkiezingen. Het bestuur besluit over de wateronderwerpen in de woonomgeving en zorgt voor veilige dijken en schoon en voldoende water. Dat doet zij onder meer door rioolwater te zuiveren, het (grond)waterpeil te beheren en te zorgen voor schoon water in beken en sloten. Het waterschap kijkt tegenwoordig ook naar de grote thema's als energietransitie en klimaat. Bij mensen die mogen stemmen zijn de afgelopen weken twee passen bezorgd. De blauwe stempas is voor de provinciale verkiezingen, de groene voor de waterschapsverkiezingen.