• BK

Gemeente Harderwijk lanceert online stadsgesprek

HARDERWIJK Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft tijdens de TEDx bijeenkomst in het stadhuis woensdagavondhet online stadsgesprek gelanceerd. Het online stadsgesprek is een nieuw digitaal inspraakplatform voor Harderwijk en Hierden. Een platform waarop iedereen, van jong tot oud, zijn of haar ideeën over bepaalde onderwerpen kan inbrengen. Via www.onlinestadsgesprek.harderwijk.nl kan een ieder zelf een voorstel doen, voortbouwen op bestaande voorstellen of meedenken over verschillende onderwerpen.

De gemeente Harderwijk werkt hierin samen met het CitizenLab (https://www.citizenlab.co). Het Belgische e-democratieplatform CitizenLab werkt samen met een zeventigtal steden en gemeenten in België, Nederland en Frankrijk. Naast deze online participatie is ook gedacht aan een koppeling met offline participatie, bijvoorbeeld de stadsgesprekken. De inbreng hiervan kan een plaats krijgen op het platform. Door het koppelen van online en offline, van bestaande en nieuwe technieken, wil de gemeente Harderwijk de ambitie tonen om zoveel mogelijk inwoners met verschillende achtergronden en leeftijden, organisaties, bedrijven, bij de ontwikkeling en uitvoering van het beleid te betrekken.

Inloggen op het platform kan snel met een e-mailadres en gebruikersnaam, of via Facebook of Google. Meer informatie en contact over de inhoud onlinestadsgesprek Harderwijk via onlinestadsgesprek@harderwijk.nl. Voor vragen over het gebruik van het onlinestadsgesprek Harderwijk is CitizenLab bereikbaar via support@citizenlab.co.