• Stichting Harderwijk Op IJs

Gemeente leert kinderen schaatsen bij Harderwijk op ijs

HARDERWIJK De gemeente Harderwijk stelt ook dit jaar kinderen uit het basis onderwijs in de gelegenheid om te schaatsen. De eerste drie weken, vijf klassen per dag (met uitzondering van de woensdagmiddag) komen scholieren van de basisscholen in Harderwijk en Hierden met hun meesters en juffen naar de Markt waar de ijsbaan er dit jaar voor de tiende keer ligt. De ijsbaan is vanaf 24 november tot en met 7 januari geopend.

Voor de tiende keer op rij heeft de gemeente financiële middelen ter beschikking gesteld ten behoeve van het populaire schoolschaatsen. Roosters zijn weer opgesteld om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de schaatssport. Het is belangrijk dat de jeugd beweegt, sport en plezier beleeft aan de schaatssport. Velen hebben de slag al aardig te pakken, maar tijdens deze lessen wordt er speciaal op de techniek gelet. Op www.harderwijkopijs.nl staan welke tijden welke school en welke klas komt schaatsen.

IJSPRINS OF -PRINSES Harderwijk op IJs is nog steeds op zoek naar de ijsprins of ijsprinses. Deze ijsprins(es) opent samen met wereldberoemd schaatsster Marianne Timmer op donderdag 24 november de tiende editie van Harderwijk op IJs. Iedereen onder de 12 jaar kan de ijsprins of ijsprinses van 2016 worden. Kleur daarvoor de tekening zo mooi mogelijk. Deze mag dus de ijsbaan officieel openen en krijgt ook nog eens een tienmaal schaatsenkaart én een tienmaal glijdenkaart.

Download dan de kleurplaat van de website www.harderwijkopijs.nl, kleur 'm zo mooi mogelijk, vul de gegevens in (of vraag dat aan papa of mama) en stuur de kleurplaat voor 14 november 2016 op naar Stichting Harderwijk Op IJs, Postbus 1160, 3840 BD Harderwijk. Via de media en onze website staat wie er gewonnen heeft. Tevens neemt Harderwijk op IJs zelf contact op met de winnaar.