• Gemeente Harderwijk

Gemeente start project tegen zo'n honderd verkeersonveilige locaties

HARDERWIK Met de onthulling van een bouwbord aan de Tonselsedreef heeft wethouder Jeroen de Jong woensdag 22 november het startsein gegeven voor de aanpak van verkeersonveilige locaties in Harderwijk. Bij de onthulling waren er ook vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland, de politie en de Fietsersbond.

De firma Textline heeft het bouwbord geleverd en de werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Schagen Infra. Er zijn ongeveer honderd verkeersonveilige situaties. ,,Die willen we zoveel als mogelijk aanpakken", aldus wethouder Jeroen de Jong. ,,We kunnen niet alle locaties tegelijk

aanpakken, maar op grond van een prioriteitenlijst willen we wel voortvarend van start gaan. Elke onveilige verkeerssituatie is er één teveel."

Gemeente Harderwijk werkt aan een verkeersveilige stad. In het kader van het vastgestelde verkeersveiligheidsplan is er een inventarisatie gemaakt van verkeersonveilige locaties. Inmiddels is de verkeerssituatie voor fietsers bij Albert Heijn de eerste klus die de gemeente heeft geklaard.

,,Dit betekent niet dat we na elke klus achteroverleunen. We blijven de verkeerssituatie in onze stad in de gaten houden", zegt de wethouder. De gemeente wil in het komende kalenderjaar klaar zijn met de eerste grote verbeteringen aan de verkeerslocaties.