• Linda Heller

Geslaagde valentijnsverwenochtend in St Jansdal

HARDERWIJK Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Daarom werden op de vrijdag voor Valentijnsdag (ex) kankerpatiënten in ziekenhuis St Jansdal extra verwend. De afdeling Harderwijk van De Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) organiseerde op deze dag samen met het St Jansdal voor de elfde keer een Valentijnsverwenochtend.

De (ex) kankerpatiënten konden deelnemen aan diverse workshops, zoals een massage, een schoonheidsbehandeling, haarverzorging, of hand- en voetverzorging. Ook een tattoo-artist en een huid- en oedeemtherapeut waren aanwezig. Tijdens de behandelingen kregen zij veel tips mee voor thuis. De mensen die de workshops gaven, werkten belangeloos aan deze ochtend mee. Tussendoor was er ruim de gelegenheid om met elkaar ervaringen te delen onder het genot van koffie met lekkers.

De organisatie kijkt terug op een succesvolle verwenochtend. "Wij zijn blij met de enorme opkomst, waardoor wij veel patiënten hebben kunnen verwennen", vertellen organisatoren Iris Polman en Mariëtte Aartsen-Go van de BVN enthousiast. Aan het einde van de ochtend kregen alle deelnemers een goodiebag en roos mee naar huis.

Foto: Twee deelneemsters aan de elfde Valentijnsverwenochtend voor (ex) kankerpatiënten genieten zichtbaar van hun kappersbehandeling.