• Het Baken

Groep 8 van Het Baken haalt groot bedrag voor voor Serious Request

HARDERWIJK Groep 8 van basisschool Het Baken uit Harderwijk heeft zich de afgelopen weken ingezet voor 3FM Serious Request. Dit jaar heeft meester Bart er samen met zijn leerlingen voor gekozen om een zelf geschreven liedje op te nemen en dit op cd te verkopen.

Vrijdag hebben de leerlingen de opbrengst van de verkoop naar het Glazen Huis gebracht dat dit jaar in Apeldoorn staat. Om het lied met de naam 'Geen kind hoort alleen' nog meer aandacht te geven, hebben de leerlingen het nummer op het podium bij het Glazen Huis live ten gehore gebracht.

De cd-verkoop op het Marktplein ging na dit optreden in razend tempo door en zorgde ervoor dat hun streefbedrag van duizend euro met gemak werd gehaald. De samenwerking met Popschool Harderwijk zorgde ervoor dat de leerlingen, op zaterdag als openingsact, nogmaals mochten optreden bij de Kerst-Sing-A-Long die de Popschool dit jaar organiseerde. Ook deze avond zijn er nog veel cd's verkocht voor het goede doel. Het geld dat de leerlingen van Het Baken hebben opgehaald komt ten goede van het Rode Kruis die dit gebruikt om ouders en kinderen te herenigen die elkaar uit het oog zijn verloren door oorlogen of natuurgeweld.