• Christelijk College Groevenbeek

Groevenbeek doneert laptops voor school in Congo

ERMELO Een delegatie van de stichting Vrienden van Mikondo komt woensdag naar Christelijk College Groevenbeek om laptops in ontvangst te nemen. De laptops worden binnenkort vervangen en de gebruikte laptops worden gedoneerd aan de stichting Vrienden van Mikondo.

Stichting Vrienden van Mikondo zet zich onder andere in voor La Tulipe, een school in een achterstandswijk in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo. Er zijn negen lokalen met ruim 1100 leerlingen: kleuters, lagere school en middelbare school. Voor de leerlingen van de middelbare school, die les krijgen als de kleintjes vertrekken, wordt nu een lokaal ingericht waar biologie, scheikunde en natuurkunde gegeven kan worden. Daar komen de laptops van het Groevenbeek goed van pas.

Daarnaast willen ze de laptops inzetten voor de plaatselijke bevolking, bijvoorbeeld als werkplek of 'internetcafé'. Door hiervoor een kleine vergoeding te vragen kan de school hiermee weer schoolspullen aanschaffen. Meer informatie is te vinden op www.mikondo.nl.