• Hans Nijman.

    Gerdien van der Laan

Hans Nijman geeft fractievoorzitterschap D66 door

HARDERWIJK Hans Nijman treedt terug als fractievoorzitter van D66 Harderwijk en Hierden. Vorige maand hebben de leden van D66 in Harderwijk en Hierden, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, Martijn Pijnenburg verkozen tot nieuwe lijsttrekker. Nijman geeft hierop het fractievoorzitterschap door aan Pijnenburg.

In een brief aan de fractievoorzitters en burgemeester Harm-Jan van Schaik kondigt Nijman zijn vertrek aan: ,,Om Martijn ruimte te geven om te groeien in zijn rol als lijsttrekker, is in goed overleg en wederzijds vertrouwen besloten dat ik het fractievoorzitterschap per 1 juni 2017 overdraag aan Martijn Pijnenburg." Nijman had al eerder aangekondigd om in 2018 het stokje te willen overdragen en blijft tot en met de verkiezingen in maart werkzaam als raadslid voor D66. Hij heeft dan in totaal achttien jaar inwoners van Harderwijk en Hierden vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

Nijman is naar eigen zeggen trots op de ontwikkeling die zijn fractie de afgelopen periode heeft doorgemaakt. ,,De fractie van D66 prijst zich gelukkig met een groot aantal jonge, enthousiaste leden die hun visie over Harderwijk en Hierden graag voor het voetlicht brengen willen." Nijman bedankt de raad voor de goede en constructieve samenwerking die hij als fractievoorzitter van D66 en de jaren daarvoor ervaren heeft.