• Harderwijk op IJs

Harderwijk op IJs bouwt op met nieuwe boarding

HARDERWIJK Harderwijk op IJs siert vanaf donderdag de Markt in Harderwijk. Afgelopen vrijdagavond werd het startsein van de opbouw gegeven. Het elfde seizoen van het niet meer weg te denken winterse evenement kent een essentiële vernieuwing. De ijsbaan wordt namelijk opgebouwd met een spiksplinternieuwe boarding, mogelijk gemaakt door Rabobank Randmeren.

De leden van het Rabobank Stimuleringsfonds hebben besloten een bedrag van 15.000 euro te doneren aan stichting Harderwijk op IJs. ,,De Rabobank staat voor betrokken en dichtbij," vertelt directeur Martijn Stoffelsen. ,,We steunen dus graag organisaties als Harderwijk op IJs die voor de lokale samenleving iets neerzetten." Niet voor niets is de Rabobank dan ook al elf jaar trouwe sponsor van de kunstijsbaan in de stad. ,,We zijn uiteraard hartstikke blij met de nieuwe boarding", vertelt Harderwijk op IJs-voorzitter Jennifer Rietveld. ,,Omdat we door deze nieuwe boarding de ijsbaan makkelijker watervrij kunnen maken na een regenbui, levert dat nog meer tijd voor schaatsplezier op."

Er zijn nog meer vernieuwingen doorgevoerd in dit nieuwe schaatsseizoen. Zo zijn er nieuwe openingstijden met drie schaatsblokken op de zondagen en is er een gratis schaatsblok ingevoerd voor de vroege vogels op Nieuwjaarsdag. Natuurlijk is er ook nog genoeg vertrouwds terug te vinden op en langs de ijsbaan. Van Disco on Ice op de vrijdagavonden tot Nostalgische schaatsshows op de zaterdag voor kerst en van gratis schaatslessen en gratis peuterschaatsen tot het schoolschaatsen in de eerste weken van Harderwijk op IJs. Het Winterpaviljoen serveert weer lekkers.

Komende donderdag opent ijsprins Dani Mons de elfde editie van Harderwijk op IJs.

Meer de website www.harderwijkopijs.nl.