• Gemeente Harderwijk

Harderwijk pakt overlast door maaltijdbezorgers aan

HARDERWIJK In Harderwijk is maandagmiddag het startsein gegeven voor het project 'Veilig bezorgen'. Het is bedoeld om overlast en onveilig verkeersgedrag van scooter- en brommerberijders van bezorgbedrijven terug te dringen. 

Gemeente, horeca, politie en bewoners werken in Harderwijk samen in de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) om de veiligheid te vergroten en overlast op straat te verminderen. Eén van de speerpunten is het terugdringen van de overlast en het onveilig rijgedrag van bestuurders van scooters en brommers van bezorgbedrijven. 

VEILIG BEZORGEN Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland is gevraagd om hun kennis en expertise in te zetten en zo is in samenwerking met alle partijen het project 'Veilig bezorgen' tot stand gekomen. 

OVERLAST Burgemeester van Schaik: ,,Overlast en gevaarlijke situaties door het rijgedrag van brommer- en scooterrijders in Harderwijk kan en mag niet. Belangrijk is dat we krachten bundelen om overlast en onveilige situaties tegen te gaan. Gezamenlijk is een aanpak ontwikkeld met een voorlichtingstraject, een praktijkcursus en controles om het gedrag van de bezorgers positief te beïnvloeden."