• Henk Merjenburgh
  • Henk Merjenburgh
  • Henk Merjenburgh

Harderwijkse topsporter Lisa Kruger groots onthaald

HARDERWIJK De Harderwijkse topsporter Lisa Kruger is donderdag gehuldigd. Nauwelijks thuis na de reis uit Rio en alle verplichtingen daarna, werd zij door wethouder Christianne opgehaald en meegenomen naar De Sypel. Daar wachtte haar een groots onthaal.

Ze werd ontvangen door burgemeester Harm - Jan van Schaik. En nadat juniorstadsdichter Naomi Ramaker haar gedicht ter ere van de prestaties van Lisa Kruger had voorgedragen, werd de nieuwe naam van het wedstrijdbad in De Sypel onthuld. Voortaan draagt het wedstrijdbad de naam Lisa Krugerbad.

Tijdens de huldiging waren ook de zwemmers van zwemvereniging de Woelwaters aanwezig.

Lisa kruger behaalde tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de eerste gouden medaille voor Nederland. En tijdens de series had ze al een nieuw wereldrecord gezwommen. Met die prestatie baarde het 16-jarig zwemtalent veel opzien. Wethouder Christianne van der wal is trots op de zwemster: ,,Sport is voor iedereen, maar ook voor mensen met een talent of zelfs toptalent." Lisa Kruger werd afgelopen week vanwege haar gouden prestatie koninklijk onderscheiden.