Henk en Gerrie van Dam-van Buuren 60 jaar in de echt

HARDERWIJK Henk en Gerrie van Dam-van Buuren waren dinsdag 20 september precies 60 jaar getrouwd.

Henk (30-08-1930) groeide op in de Doelenstraat Harderwijk en Gerrie (27-08-1937) in de Oude Telgterweg in Ermelo. Ze hebben elkaar leren kennen op de kermis in augustus 1955. Na amper een jaar verkering zijn ze in 1956 getrouwd en vervolgens in Ermelo gaan wonen.

Het echtpaar kreeg vijf kinderen snel achter elkaar, waardoor het niet altijd even makkelijk was, maar met een positieve instelling, hard werken, een creatieve en improviserende instelling werd toch gezorgd dat het altijd vrolijk en gezellig was en iedereen terug kijkt op een leuke tijd. Om die reden is het voor de zeven kleinkinderen ook een feest om even bij opa en oma langs te gaan.

Maar zoals je verwacht van een echte Harderwieker was het na 10 jaar in Ermelo gewoond te hebben hoog tijd om weer naar huis te willen, en zodra in 1966 de kans zich voordeed in de vorm van een nieuw opgeleverde woning in Stadsdennen, was het een feest om te verhuizen.

Gerrie van Dam staat vanuit haar Christelijk Gereformeerde overtuiging altijd voor iedereen klaar en is nog steeds, op haar 79ste, veel op pad voor diverse goede doelen zoals Helpende Handjes en Sonnevanck.

Henk van Dam is dag-in-dag-uit op pad om voor zijn plezier een boodschapje te doen en is inmiddels, al fietsend, op z'n 86ste een begrip in Harderwijk. Ze genieten op hun oude dag van de eenvoudige dingen en zijn van plan om samen 100 jaar te worden.