• Wijnand Kooijmans

Henriette van Hiemstrahuis klaar voor spoedzoekers

ERMELO Het Henriette van Hiemstrahuis op het terrein van blindeninstituut Sonneheerdt kan eind deze maand in gebruik worden genomen. Tevens wordt dan de naam van het complex gewijzigd in Montana.

Wijnand Kooijmans

In het complex komen 44 eenpersoons- en 4 tweepersoons appartementen. Deze zijn bestemd voor onder meer jongeren die zelfstandig willen gaan wonen, mensen die door omstandigheden woonruimte zoeken en statushouders. Er is een overeenkomst gesloten voor het gebruik van het gebouw voor een periode van twaalf jaar.

Bekend is dat De Huischmeesters het beheer gaan uitvoeren in samenwerking met Bartiméus en de gemeente Ermelo. Binnen het complex wordt ingezet op de verbinding tussen bewoners onderling en de buurt. Er wordt een sociaal maatschappelijk beheerder aangesteld. De gesprekken met de kandidaat-huurders worden gevoerd door mensen van De Huischmeesters. Dit bedrijf verzorgt ook de contracten en is eerste aanspreekpunt voor de huurders, omwonenden en betrokken partners.

Huurders krijgen een tijdelijke huurovereenkomst aangeboden. Dat heeft als voordeel dat de huurders hun inschrijving behouden als woningzoekenden bij woningcorporaties. Inschrijven is mogelijk via de website: www.dehuischmeesters.nl of door het sturen van een e-mail naar: ermelo@dehuischmeesters.nl of door te bellen naar 088-48887234.