• Pakhuis Ermelo
  • Pakhuis Ermelo
  • Pakhuis Ermelo

Het Pakhuis wordt weer Pakjeshuis

ERMELO De Sint is onderweg naar Nederland. Als alles goed gaat komt hij op zaterdag 18 november met zijn pieten aan in Ermelo. De voorbereidingen in het Museum Het Pakhuis Ermelo zijn al in volle gang, om ervoor te zorgen dat het museum op tijd is omgebouwd tot Het Pakjeshuis, het huis waar Sinterklaas woont.

Sinds 2010 logeert en werkt de goedheiligman ieder jaar in Het Pakjeshuis. In de periode dat de hij in Nederland is, fungeert het museum als het huis van Sinterklaas. Alle kinderen zijn welkom om de Sint te bezoeken en mee te doen met allerlei activiteiten.

GRATIS TOEGANG Een bezoek aan het museum is altijd een goed idee, maar in de aanloop naar 5 december is ieder bezoek een feestje. Iedere woensdag- en zaterdagmiddag zijn de slaapkamer en werkkamer van Sinterklaas te bekijken en zijn er verschillende spelletjes te doen. Het pakjeshuis is voor iedereen gratis te bezoeken, voor sommige activiteiten wordt een bijdrage in de onkosten gevraagd.

Wie het werk van Sinterklaas in het Pakjeshuis ook heel belangrijk vindt, kan 'fan van Het Pakjeshuis' worden door een button voor 2,50 euro te kopen.

PROGRAMMA Er is vanaf 14.30 uur van alles te doen op het Raadhuisplein. Rond 15.45 uur komt Sinterklaas aan bij het Pakjeshuis. Wortelvangen, touwtje trekken en de ballonnenpiet ontmoeten kan allemaal. Alles onder muzikale begeleiding van GV. Sparta.

Om 12.30 uur op woensdag 22 novmeber kan iedereen lunchen in de Piet Cuisine. Van 13.30 tot 16.00 uur is er 'Alle Pieten bewegen!' een vrolijke gymnastiekles van de pieten. Sjoelen met pepernoten en op de foto met de Sint. De brandweer komt ook in actie.

Vanaf 16.30 speel op vrijdag 24 november kunnen kinderen bingo spelen met de pieten in het Pakjeshuis. Er is met limonade en lekkers en alle kinderen gaan met een presentje naar huis. Aanmelden is verplicht en kan via de website.

Zeepjes maken in de wasserij, om 10.30 ontbijten met Sinterklaas en om 12.00 is er weer Piet Cuisine op zaterdag 25 november. Om 13:30 en om 15.00 is er een voorstelling voor het hele gezin. Voor deze activiteiten is aanmelden verplicht, dit kan via de website.

Het volledige programma, met data, tijden en evt. kosten is te vinden op de website: hetpakjeshuisermelo.nl.