• BNNVARA

Het Startblok bij laatste drie liedjeswedstrijd van Kinderen voor Kinderen

HARDERWIJK Met het liedje Stiekem snoepen is groep 6 van CBS Het Startblok in Harderwijk uit honderd inzendingen doorgedrongen tot de laatste drie in de Kinderen voor kinderen liedjeswedstrijd. 

Kinderen voor Kinderen bestaat dit jaar 40 jaar en ter ere van dit jubileum kregen basisscholen in Nederland de mogelijkheid om een lied te schrijven voor de nieuwe cd van het populaire koor. Uit de ruim honderd inzendingen zijn de songteksten van drie scholen geselecteerd. Zangeres Sanne Hans, ambassadeur van Jeugdfonds sport cultuur, bezocht deze drie scholen en werkte samen met de klas aan het lied. Inmiddels kan er ook gestemd worden op deze liedjes. Eén hiervan komt op cd 40 van Kinderen voor Kinderen die in september verschijnt.

Alle drie de liedjes zijn online te beluisteren op kinderenvoorkinderen.nl/liedjeswedstrijd en er kan tot 29 maart worden gestemd. Groep 4 van basisschool Op 't Hof in Tricht schreef het nummer 'Ik ben een cupcake'. 'Faalangst' is geschreven door groep 6/7 van De Tweemaster in Leiden.

De winnaar wordt niet alleen bepaald door het aantal stemmen. Ook de vakjury beluistert de nummers en deze resultaten samen bepalen welk liedje op cd 40 van Kinderen voor Kinderen komt. De winnaar wordt maandag 1 april bekend gemaakt. Alle kinderen van de winnende klas zijn te gast bij de jaarlijkse Grote Show van Kinderen voor Kinderen.