• Het bestuur en vertegenwoordigers van de genomineerde goede doelen proefden de haring van Dries van den Berg alvast voor bij De Boterlap.

    Foto: Marco Jansen

HK Haringparty in beweging

Zes sportieve goede doelen

HARDERWIJK De JONH (Jonge Ondernemers Harderwijk) houdt donderdag 13 juni voor de 13e keer de HK Haringparty, die bekend staat als hét netwerkevenement voor ondernemers op de Veluwe. Sport en bewegen is dit jaar de rode draad voor het haringfeest en rond dit thema zijn zes goede doelen uitverkozen. Deze werden woensdag bij De Boterlap gepresenteerd.

Marco Jansen

Veilingmeester Henk Hakvoort (op het podium) en Maarten van Panhuis, Sanne Koster en Karlijn l' Ortey (in het veld) willen in 1,5 uur zoveel mogelijk geld ophalen. Hakvoort hoopt op een mooi eindbedrag op de cheque. ,,Dan sla ik af en gaan we feest vieren.'' Het bestuur (Kitty de Keijzer, Dirk Stitselaar, Jens van den Brink, Ronald Boersma en Thea Vink) heeft zes doelen geselecteerd. Deze worden gepresenteerd en ook de bieders worden uitgelicht.

Debby IJpma en Everlien van den Hoorn willen op 20 en 21 september met de Samenloop voor Hoop hun eregasten een vip-dag geven. Het geld van de haringparty wordt besteed om mensen die geconfronteerd zijn met kanker een mooie dag te geven. Het 24-uurs evenement staat in het teken van saamhorigheid en geld ophalen voor onderzoek naar kanker.

Jan ter Steeg van VVOG legde uit dat de voetbalclub de accommodatie een duurzame facelift wil geven met een nieuwe tribune, businesshome en kleedkamers. Daarvoor worden nu een architect en financiering gezocht. Ook komt er een nieuwe kassa-unit bij de ingang. Ter Steeg is blij met de nominatie voor dit doel.

SCOREBORD Marcel Nieuwenhuizen van De Mezen vertelde dat de hockeyclub nu een mooi nieuw clubhuis en nieuwe velden heeft. In het interieur heeft de club veel zelf gedaan. Een scorebord staat nog op het wensenlijstje. Dat verzoek wordt nu gehonoreerd. Paralympisch zwemster Lisa Kruger toonde haar gouden medaille die ze in 2016 won op de 100 meter schoolslag in Rio de Janeiro. Tijdens de Paralympische Spelen van Tokio wil ze minimaal hetzelfde behalen, maar dan voor de wisselslag, waar ze haar kansen groter acht. Kruger (18) woont nu in Amersfoort. De route naar Tokio moet goed voor elkaar zijn. ,,Lisa was een van de eerste die zich aanmeldde, dat sprak ons aan'', aldus Jens van den Brink.

Jan Hop en Mark van de Greijn zijn druk met de nieuwe accommodatie op sportpark Slingerbos. De korfbalvelden voor Unitas zijn al klaar, het handbalveld voor HV Harderwijk volgt en de clubaccommodatie met kantine en (scheidsrechter)kleedkamers is de volgende stap. De gift van de Haringparty is voor tribune-elementen.

Peter Gerards en Martin Luiting zijn verheugd met de nominatie voor voetbalclub Zwart-Wit'63. Zij investeren in ontwikkeling van de jeugd: het kader opleiden en goede materialen faciliteren.

De clubs is gevraagd om vrijwilligers te regelen voor de bediening. De haringparty 2019 begint om 19.00 uur (inloop 18.30) op het parkeerterrein voor het Dolfinarium. Na de veiling is er een optreden van Wolter Kroes en om 23.20 wordt afgesloten met vuurwerk. Info: www.hk-haringparty.nl