Hummel nieuwe stadsdichter

HARDERWIJK Wietse Hummel wordt de nieuwe Stadsdichter van Harderwijk. Hij volgt eind deze maand Theo Bakker op, die er dan twee jaar op heeft zitten.

Hummel's opvolging werd vorige week in het Stadsmuseum al bekendgemaakt door Matty Moggré. Zij liep daarmee flink vooruit op de benoeming door het college van burgemeester en wethouders die eind deze maand nog moet plaatsvinden. Tot dusver neemt B&W telkens de voordracht over van het in 2006 opgerichte Comité Stadsdichter van Harderwijk.

Harry Schipper

In het Stadsmuseum, waar de uitreiking plaatsvond van het eerste exemplaar van het boekwerkje De Watersnood te Harderwijk, las niet alleen Theo Bakker een gedicht voor over de watersnoodramp van 1916, maar liet over hetzelfde thema ook Wietse Hummel al van zich horen.

Hummel is communicatieadviseur bij de gemeente Harderwijk, maar geniet in Harderwijk ook bekendheid als acteur bij Theaterwerkplaats Harderwijk. De afgelopen jaren las hij al met regelmaat eigen gedichten en korte verhalen voor tijdens bijeenkomsten van de literair culturele stichting Apollo. De Harderwijker schaart zich als stadsdichter in het illustere rijtje namen als Michel Martinus alias Joz Brummans, Jos Kunne, Geert Zomer en huidig stadsdichter Theo Bakker.