Insectenbonbons maken in het Pakhuis Ermelo

ERMELO De geleedpotigen zijn de meest succesvolle dieren op aarde. Ten minste negentig procent van alle dieren zijn geleedpotigen en daar vallen insecten ook onder. Omdat er zoveel insecten op aarde zijn, is het de overweging waard om het stukje vlees op je bord eens te laten staan voor een knapperig 'nootje op pootjes'. Op dinsdag 9 augustus krijgt iedereen de kans om zich culinair uit te leven met insecten. Tijdens een bonbonworkshop maken deelnemers lekkere insectenbonbons. Om zelf eens te proberen, of om cadeau te doen. De aanvang is 14.00 uur.

Dat insecten hoog scoren, bewijst Eric Carle met zijn boek 'Rupsje Nooitgenoeg'. Bijna iedereen kent het verhaal. Op woensdag 10 augustus geeft André Verhagen van poppentheater @penstaartje een kleurrijke voorstelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De kleine rups uit het boek komt tot leven. In Het Pakhuis zijn naderhand spelletjes en knutselwerkjes en er kan natuurlijk genoten worden van de ranjafontein. De voorstelling start om 11.00. Reserveren is noodzakelijk. Kaarten kosten 5 euro voor kinderen tot en met 13 jaar en 6,50 euro voor volwassenen. Dit is inclusief museumentree.

Tijdens de Olympische Insectenspelen op donderdag 11 augustus kunnen geïnteresseerden de competitie aangaan met de topscoorders onder de insecten. Tijdens een spellenparcours op het Molenaarsplein doen mensen mee aan een wedstrijd met de insecten én met vrienden. Wie wordt de Olympische insectenkampioen? Aanvang: 14.00 uur.

Op vrijdag kan iedereen met Godfried Bomans in de film Erik of het Klein Insectenboek stappen. Ontmoet opi en omi in het echt. Zij kunnen wonderlijke dingen vertellen over de natuur en de insecten. De aanvang is 14.00 uur. Natuurlijk is er tijdens het Kinderfestival op zaterdag ook genoeg te beleven op het Molenaarsplein. Die staat in het teken van dieren.

Het volledige zomerprogramma en de entreeprijzen staan op www.hetpakhuisermelo.nl of via tel. 0341-760777.