• Kees Kraaijeveld
  • Kees Kraaijeveld

Kinderen krijgen les in kaartspel bridge

HARDERWIJK In navolging van vijf basisscholen in Ermelo hebben drie scholen in Harderwijk tijdens de reguliere lesuren les gehad in het kaartspel bridge. Het betreft een selecte groep van het Leonardus Onderwijs, Alfons Ariens en het Nassau Veluwe college.

,,Het bridgespel vereist concentratie en daagt je uit om samen met je partner een puzzel op te lossen", aldus Cora Schuttelaar namens de organisatie. ,,Vaak zeggen de kinderen dat de dag van de bridgeles de leukste dag van de week is. Het is leuk omdat de kinderen spelenderwijs leren stappen vooruit te denken en hierdoor een werkwijze ontwikkelen die ze bij alle leeractiviteiten kunnen gebruiken." Dinsdagochtend was het eindtoernooi. Het vond plaats in Bar Sportief dat voor deze gelegenheid belangeloos werd opengesteld door de beheerder. De leerlingen werden gekoppeld aan 'ouderen' tijdens het ouder/kind toernooi. In totaal waren ruim tachtig bridgers aan het spelen om de eindzege binnen te halen.

Na afloop werden, rond het middaguur, diploma's en certificaten uitgereikt. De eerste plaats was voor Lynn Karssen (Alfons Ariëns). Tweede en derde werden Anne Ligtermoet (Alfons Ariëns) en Thijs Mulder & Mikael Pluister (Nassau Veluwe College). De kinderen ontvingen allemaal een feestelijke partybril.