• Wietse Hummel

Wietse Hummel naar groot dichtersgala Gouda

HARDERWIJK Voormalige stadsdichter van Harderwijk Wietse Hummel doet vrijdag 15 november weer mee aan het Groots Gouds Dichtersgala. Naast hem doen er diverse andere Nederlandse en Vlaamse dichters mee. De winnaar ontvangt net als vorig jaar een grote trofee. Toen eindigde Wietse Hummel met de dichter Wibo Kosters uit Deventer op de derde plaats. Er doen dit jaar vijftien dichters mee aan het gala.

De deelnemers treden op in drie manches. Eén van de manches bestaat alleen uit voormalige stads- en dorpsdichters, onder wie de voormalige stadsdichter uit Harderwijk. Slechts twee deelnemers per manche mogen door naar de finale. Deze zes deelnemers strijden vervolgens om de grote beker.

Net als vorig jaar bepaalt de publieksjury de winnaar. Vorig jaar was dat Ruud Broekhuizen uit Gouda. Toen was Marjolein Pieks, dorpsdichter van Heumen, tweede en eindigden Wietse Hummel en Wibo Kosters beiden op de derde plek.

Het Groot Gouds Dichtersgala is de grootste stadsdichterswedstrijd van het land. De organisatoren hebben weer diverse dichters uit Nederland en België benaderd en gevraagd om mee te doen. ,,Het is niet alleen een leuke manier om het publiek kennis te laten maken met eigen repertoire. Elke dichter wil die beker echt wel mee naar huis nemen hoor", aldus Wietse Hummel. ,,Maar het is vooral een mooi weerzien met collegadichters."

De Grote Prijs van Gouda is een initiatief van de Goudse stadsdichter Pieter Stroop van Renen. Het wordt mede-georganiseerd en gepresenteerd door de Goudse vice-stadsdichters Chris Bellekom en Jeffrey van Geenen. Het gala vindt plaats in de Chocoladefabriek in Gouda op 15 november om 19.00 uur en de inloop is om 18.30 uur.