• Gemeente Ermelo

Leerlingen Groevenbeek op pad met bewoners van woonzorgcentra

ERMELO Tijdens de Nationale Sportweek trokken bewoners van Zorgcentra De IJsvogel en De Amaniet erop uit. Zij gingen lopend, met rollator of rolstoel aan de wandel met leerlingen van klas 3 Zorg en Welzijn van het Christelijk College Groevenbeek. De wandeling was voor de leerlingen een buitenschoolse activiteit die precies aansloot bij het vak sport en bewegen en mens en activiteit.

Een kwart van de ouderen in een verpleeghuis komt zelden of nooit buiten. Dat bleek uit een donderdag verschenen rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Bijna de helft van de bewoners zegt vaker naar buiten te willen, maar dat lukt niet altijd. Als oorzaak hiervoor noemen de ouderen gezondheidsproblemen, maar ook omdat er niemand is die hen kan brengen en halen.

De Nationale Sportweek was een mooie aanleiding voor de buurtsportcoaches van 'Heel Ermelo Beweegt' om deze activiteit te organiseren. „En het was zeer geslaagd, zowel de ouderen als de jongeren hebben genoten. We gaan proberen het wandelen nu met regelmaat te herhalen", aldus de gemeente Ermelo.