Lisa Kruger genomineerd voor Vrouw in de Media Award Gelderland

HARDERWIJK De nominaties voor de Vrouw in de Media Award 2016 en de aanmoedigingsprijs You Go Girl zijn bekend. Eén van deze genomineerden is de 16-jarige Lisa Kruger, paralympisch zwemster uit Harderwijk. Zij maakt kans om Vrouw in de Media winnares van provincie Gelderland te worden. Kruger won op de Paralympische Spelen van 2016 een gouden medaille op de 100 meter schoolslag in de klasse SB9 met een nieuw wereldrecord.

De awards zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt. In de Nederlandse media spelen mannen nog veelal de hoofdrol. Ruim tachtig procent van de mensen in het nieuws is van het mannelijk geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. De organisatoren van de awards willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.

Per provincie is er een lijst met 10 vrouwelijke rolmodellen samengesteld op voordracht van journalisten en redacteuren werkzaam bij de regionale media uit de betreffende provincie.

Er kan gestemd worden via www.vrouwindemedia.nl.