• Practitioner doet mee bij de uitvoer van de oefening

    eigen foto

Cursus Ronnie Gardiner Methode: ‘Zet je brein in beweging’

22-09-2019, 21:22 | Lezersnieuws | Mieke

HARDERWIJK  – Wil je komend seizoen met een ontspannende en gezellige activiteit meedoen, waarmee je meteen je geheugen, concentratie, spraak, coördinatie en balans  traint op het ritme van muziek?
Geef je dan op voor de beginnerscursus, die vanaf 11 oktober gedurende 10 weken op de vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur wordt gegeven in Wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33, 3841 XC Harderwijk.  

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van de muziek wordt ingezet om beweging, spraak, concentratie, geheugen en coördinatie te stimuleren.
De cursisten doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. Omdat er tijdens het oefenen verschillende zintuigen (spraak, gehoor, zicht, gevoel) tegelijk worden geactiveerd, worden veel verschillende hersengebieden aan het werk gezet. Dit kan zorgen voor een betere verbinding tussen de betrokken hersengebieden onderling, waardoor de conditie van de hersenen verbetert en er verbetering van hersenfuncties kan optreden.

Een belangrijk aspect van de RGM is het plezier dat cursisten beleven aan de oefeningen. Aangetoond is dat iemand gemakkelijker nieuwe vaardigheden aanleert, als daar plezier aan beleefd wordt.

Het aantal te leren symbolen met bijbehorende beweging en woorden wordt langzaam opgebouwd en toepasbaar voor jong en oud. 

Daarnaast is de methode goed  voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (door een CVA of ongeluk), Burn-out, ziekte van Parkinson of MS.

De cursus in Harderwijk wordt gegeven door een gediplomeerd RGM-practitioner.
Meer info bij Mieke Houtman, tel. 06-52102600 of m.houtman@live.nl

Wilt u de lessen volgen? Geeft u zich dan op bij de Icare ledenvereniging 088-383 20 00
Voor leden van de ledenvereniging slechts € 40,- (normaal € 100,-)
Nog geen lid? Meld je aan: 088-383 20 00 of ledenvereniging.nl/aanmelden-lid.
Voor € 20,50 bent je al lid en kan je direct meedoen.