• (vlnr) KWF-directeur Johan van de Gronden, Maretak-captain Adriaan van Lent (met cheque) en Gert Schuurman (SamenLoop).

    Foto: Karel J. Maaswinkel

De Maretak ontvangt cheque

HARDERWIJK Zijn komst liet even op zich wachten, maar KWF-directeur Johan van de Gronden had wel een aangename verrassing voor de circa 30 dames van het inloophuis De Maretak. Van de Gronden en SamenLoop voor Hoop penningmeester Gert Schuurman overhandigden Adriaan van Lent, bestuurslid van de Maretak, een bedrag van 18261 euro. De (donderdag)middag werd afgesloten met een gedicht over de kaarsenceremonie door Lucy Hamstra.

Marco Jansen

Van Lent was teamcaptain van de wandelende Maretak, dat als één van de 29 teams op 20-21 september deelnam aan de SamenLoop voor Hoop 2019. De Harderwijkse samenleving haalde tijdens dit evenement liefst 91305 euro op voor het KWF. 20% van het bedrag is voor de lokale psychosociale zorg; voor Harderwijk in inloophuis De Maretak. Van de Gronden legde uit dat 40% van de opbrengst van de wandelestafette voor andere lokale doelen is en het resterende bedrag bestemd is voor oncologisch onderzoek.

,Het geld wat we krijgen, moeten we uitsmeren over een periode van drie jaar. Dit geeft ons heel veel rust, want met dit geld kunnen we per jaar veel activiteiten ondersteunen'', reageert penningmeester Peter Peeters van De Maretak verheugd als de envelop open gaat en het bedrag van 18261 euro wordt getoond. ,,Veel gaat naar uitjes in juli en augustus, die we organiseren voor mensen met kanker die niet op vakantie kunnen. Wij bieden uitjes naar o.a. beelden- en siertuinen. Ook worden hier verwenmiddagen van betaald, stadswandelingen met koffie bij het Stadsmuseum en een schrijfkring. De meeste activiteiten zijn hier, in De Tinne aan de Houtkamp 33'', vertelt Ank Bos, coördinator vrijwilligers van De Maretak.

De Maretak is een inloophuis voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten. Hen wordt een plek geboden door inloopmomenten en activiteiten. Donderdag verzorgden schoonheidsspecialisten, masseurs, kappers en nagelstylistes een verwenmiddag. Bos: ,,Dit doen we eens per twee maanden, voor maximaal 15 gasten. Een netwerk van 14 behandelaars werkt belangeloos mee. Inmiddels hebben we behandelstoelen aangeschaft; voor de pedicures zijn speciale stoelen nog gewenst.''

CADEAU Voor de feestdagen wordt de campagne 'Cadeau speciaal voor jou' gestart. Dit verrassingspakket kan de hele maand december worden besteld om weg te geven aan iemand in je omgeving die kanker heeft, om te laten zien dat jij aan hem of haar denkt. ,,Dit bevat een tegoedbon voor een verwenmiddag of een lunch gemaakt door De Maretak. Verder bevat het cadeau een aantal leuke verrassingen. De Maretak sponsort het Cadeau speciaal voor jou en door de gift van de SamenLoop kan dit nu nog beter worden gefinancierd. Het Cadeau speciaal voor jou is te koop voor 10 euro en kan besteld worden via info@demaretakveluwe.nl of via tel: 06-41430304. Tijdens het inloopuur aan de Houtkamp kan dit worden opgehaald. ,,We zorgen dat het altijd op voorraad is.''