• Stilteruimte Catharinakerk

    Dick W.A. Maes-Broekema

Katholieke kerk introduceert maandelijkse 'midweekmis'

HARDERWIJK Met ingang van augustus 2019 is er elke derde woensdag van de maand om 9.30 uur een mis in de Katholieke Catharinakerk in Harderwijk.

Het afgelopen anderhalf jaar werd deze 'midweekmis' op verschillende woensdagen op de proef gehouden. De mis is populair, maar het was enige tijd onzeker of de bijeenkomst in het rooster opgenomen kon worden. Inmiddels is er groen licht gegeven voor de mis, echter wel met een andere pastoor. Voorheen ging Kapelaan Karel Donders altijd voor, maar hij gaat weg om pastoor te worden in een parochie in de Betuwe. In de tussentijd wordt de functie door pastoor Harrold Zemann ingevuld tot er een opvolger voor kapelaan Donders is gevonden.

VOOR IEDEREEN Het doel van midweekse missen is om zowel parochianen, katholieke kerkgangers, als anderen een rustpunt te gunnen in het dynamische bestaan. De kerkdienst, in katholieke kringen meestal een 'mis' genoemd, is toegankelijk voor iedereen. Belangstellenden die geen geloof praktiseren zijn ook welkom om aan te schuiven in de kerkbanken. 

SINT LUCAS PAROCHIE De Rooms Katholieke kerk van Harderwijk telt 1200 mensen en maakt deel uit van de Sint Lucas Parochie, die totaal zeven kerken in de regio omvat. De Catharinakerk ligt aan de Van Maerlantlaan 1.