• Gemeente Harderwijk

Leerlingen De Bron in Harderwijk ontbijten met burgemeesters

HARDERWIJK Leerlingen van basisschool De Bron in Harderwijk schoven donderdagmorgen aan de ontbijttafel met kinderburgemeester Isabella Hoeve en burgemeester Harm-Jan van Schaik. Dit burgemeestersontbijt werd georganiseerd in het kader van de week van het nationaal schoolontbijt. 

Harderwijk is een JOGG-gemeenten en zet zich onder andere op deze manier in om jongeren bewust te maken van gezonde voeding.

DONATIE Ook dit jaar betaalde de burgemeester de kinderen symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan 'Het vergeten kind'. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben vanwege problemen thuis, zodat zij weer rust vinden, aandacht krijgen en zich op hun toekomst kunnen richten. 

BELANG In totaal doen een half miljoen leerlingen op zo'n 2500 basisscholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Een week lang wordt er aandacht geschonken aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Met het jaarthema 'Neem de tijd voor je ontbijt!' willen het Nationaal Schoolontbijt en de stichting Het vergeten kind laten zien dat het ontbijt iets is wat er voor iedereen bij hoort.