• ZHZActueel/Archief

Man aangehouden op verdenking vrijheidsberoving en mishandeling

HARDERWIJK De politie is bezig met een onderzoek naar een incident dat op 8 maart plaatsvond in Harderwijk, onder andere aan de Selhorstweg. Een 28-jarige man uit Harderwijk zou die dag aan de Selhorstweg, ter hoogte van de apotheek, door een onbekende man zijn mishandeld en tegen zijn zin zijn meegenomen in een auto.

Het voorval vond even voor 14.30 uur plaats. Getuigen belden de politie, die direct een onderzoek instelde. Nog dezelfde dag werd duidelijk wie het slachtoffer was en wie hem belaagd had. Deze verdachte, een 26-jarige man uit Harderwijk, is woensdagochtend 9 maart aangehouden in een woning in Harderwijk. Hij wordt verdacht van vrijheidsberoving, bedreiging, mishandeling en poging tot afpersing van het slachtoffer.

Concreet wordt de man ervan verdacht het slachtoffer op straat te hebben mishandeld, hem tegen zijn zin meegenomen te hebben naar een woning in Harderwijk (in de wijk Stadswei), waar hij het slachtoffer opnieuw mishandelde. De verdachte eiste geld, maar het slachtoffer kon hem dat op dat moment niet geven. Hierop liet de verdachte het slachtoffer wel gaan, met het dreigement dat hij hem op een later moment opnieuw op zou zoeken.

GETUIGEN GEZOCHT De politie heeft met een aantal getuigen gesproken over het voorval aan de Selhorstweg op dinsdagmiddag 8 maart, maar meer informatie is zeker nog welkom via 0900-8844.