• Politie

Man en vrouw aangehouden met grote hoeveelheid hennep in auto

HARDERWIJK Op een parkeerplaats in Harderwijk heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een man en een vrouw aangehouden, omdat zij een grote hoeveelheid softdrugs en ook een kleine hoeveelheid harddrugs in hun auto hadden liggen.

CONTROLE De politie stuitte tijdens hun surveillance rond 01.20 uur op de auto, bij een benzinestation langs de A28. De auto reed weg vlak nadat de politieauto het terrein op reed. Het kenteken werd genoteerd en daarbij werd ontdekt dat de eigenaar vaker was aangehouden in verband met drugsdelicten. Daarop kreeg het voertuig een volgteken en zijn de inzittenden en de auto op een parkeerplaats in Harderwijk gecontroleerd.

AANHOUDING In de kofferbak trof de politie een doos met twee grote zakken henneptoppen aan. Ook de rest van de auto is doorzocht. Hierbij zijn nog enkele zakjes harddrugs (speed) ontdekt. Ook de bijrijdster had een zakje harddrugs in haar bezit. De inzittenden, een 40-jarige man uit Soest en een 29-jarige vrouw uit Emmen, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De drugs en de auto zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.