• Politie

Man van fiets getrokken en gewelddadig beroofd

HARDERWIJK In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 1.00 uur is een 30-jarige man uit Harderwijk beroofd en daarbij gewond geraakt, meldt de politie. Hij werd in het tunneltje bij de Waterplassteeg hardhandig door twee mannen van zijn fiets getrokken en met een onbekend voorwerp op zijn hoofd geslagen. De twee daders gingen er met zijn geld en telefoon vandoor. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen.

Het slachtoffer werd even later door een passant op straat gevonden. Hij waarschuwde direct de politie. Met diverse eenheden werd naar de daders gezocht, maar dat heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de daders.

Van één van de verdachte is een beperkt signalement bekend. Hij had een gezet postuur, droeg een jas met bontkraag. Ook zou hij een bivakmuts hebben opgehad. De andere dader was geheel in het donker gekleed.

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben of informatie hebben die kan leiden tot het opsporen van de daders. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000.