• Gemeente Harderwijk

Minister presenteert ‘Langer Thuis’ in Harderwijk

HARDERWIJK Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport presenteerde maandag in Harderwijk zijn programma 'Langer Thuis'. Daaraan voorafgaand bracht hij per fiets een werkbezoek aan de gemeente Harderwijk.

De fietsroute deed hij samen met onder meer een wijkverpleegkundige. De minister maakte op die manier kennis met de samenwerking binnen GezondVeluwe. Het is volgens de minister een goed voorbeeld van effectieve samenwerking die ervoor zorgt dat de zorg in de wijk echt werkt.

LANGER ZELFSTANDIG Het doel van het programma 'Langer Thuis' is dat ouderen in hun eigen vertrouwde omgeving zelfstandig oud kunnen worden met een goede kwaliteit van leven. Ongeveer de helft van de betrokken ouderen kan langer zelfstandig thuis blijven wonen en bijna de helft van de betrokken ouderen geeft aan dat zij meer kwaliteit van leven ervaart met behulp van GezondVeluwe. ,,De hulpvraag is afgenomen en de samenwerking is meetbaar verbeterd", zo laat de gemeente weten.

GEZONDVELUWE Gezond Veluwe is een duurzame samenwerking tussen zorg- en welzijnsaanbieders, gemeenten, patiënt- en cliëntorganisaties en zorgverzekeraars met als doel integrale zorg en ondersteuning volledig afgestemd op de specifieke behoeften van de inwoners. Binnen GezondVeluwe vinden verschillende activiteiten plaats.