• Blije Bietjes viert komend weekend het eerste lustrum.

    www.erikrudolfs.nl

Vijfde editie Blije Bietjes

HARDERWIJK Op zaterdag 14 en zondag 15 september is de vijfde editie van het Blije Bietjes Foodfestival, inmiddels voor de derde keer in het Plantagepark aan de rand van het stadscentrum.

Blije Bietjes moet volgens Sicco Hetebrij, voorzitter van de organiserende Stichting Onderstroom, vooral 'leuk, lekker en ontspannen' zijn. ,,Het is twee dagen lang genieten van een divers aanbod van bands, foodtrucks en kinderactiviteiten. Het is het laatste buitenevenement van het seizoen.''

Naast oudhollandse spellen in eigentijdse vorm kunnen kinderen onder meer keramiek maken en schilderen. Het eigen werk mag meegenomen worden naar huis. Dit wordt georganiseerd door Cultuurkust.

Qua muziek is er voornamelijk jazz en funk te horen op het podium. De programmering is samengesteld door Onderstroom, waarbij lokaal talent de ruimte krijgt en bands worden afgewisseld met dj's. Stad als Podium heeft in samenwerking met Stichting Jazz on the corner o.a. Gilberto Project en Preacher men geregeld. Hier en daar wordt het publiek plotseling verrast door de klanken van een harp en ukelele.

,,Het nieuw gebouwde podium door de gemeente toveren we om tot romantische wijnbar'', doelt Hetebrij op de recent opgeleverde muziektent aan de waterkant.

Ook staan er 23 foodtrucks op het terrein. ,,Er is een divers aanbod van zoet, hartig en groentes en een goede combinatie tussen vlees, vegetarisch en vis. We maken gebruik van ecobekers voor het milieu.''

Blije Bietjes is gratis toegankelijk en is op zaterdag van 11.00.23.00 uur. Op zondag is het terrein van 13.00-22.00 open.