Nieuw tijdens Aaltjesdag: Kunst in het Park

HARDERWIJK In het Plantagepark van Harderwijk is de sfeer gezellig tijdens Aaltjesdag. Tussen al het groen, het water en de gezellige muziek struinen bezoekers door de vijftig kunstkramen die door het park staan verdeeld. Kunst in het Park geeft de mogelijkheid om allerlei verschillende disciplines te bekijken. Van fotografen, schilders en tekenaars tot beeldhouwers en sieradenkunstenaars.

Kunstenaars en amateurkunstenaars uit de regio tonen hun werken. De kunstmarkt is op zaterdag 11 juni van 9.00 tot 17.00 uur in het Plantagepark. Kunstenaars en amateurkunstenaars uit de regio tonen hun werken. Uiteraard zijn de kunstenaars altijd bereid om een toelichting te geven op hun creaties. Hoe is het ontstaan? Welke materialen zijn er gebruikt?

SMEEPOORTSTRAAT Voorheen werd de kunstmarkt gehouden in de Smeepoortstraat. De ondernemers uit deze straat hebben er plezier in dat zij de kunstmarkt voor het eerst kunnen presenteren tijdens Aaltjesdag, in het gezellige park achter hun winkelstraat. Uiteraard zullen zij zelf met hun eigen kramen in de Smeepoortstraat staan. Wie voldoende kunst heeft gezien, loopt gemakkelijk weer via deze straat naar de overige programmaonderdelen.

BESCHIKBAAR Inmiddels hebben al ruim 25 deelnemers zich gemeld, maar de organisatie wil graag meer kunstenaars en amateurkunstenaars de kans geven om hun werken te vertonen. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, deze zijn voor 30 euro inclusief BTW te reserveren. Dat kan via de website www.aaltjesdagen.nl. Voor vragen: Ron Kievits kunst@aaltjesdagen.nl.