• ROB ENGELAAR

Groen licht voor 31 garageboxen voor campers

ERMELO Aan de Zeeweg in Ermelo mogen 31 luxe garageboxen worden gebouwd voor campers. Dit ter vervanging van het huidige opslagbedrijf en  de drie noodwoningen. Het college van burgemeester en wethouders wijst het verzoek als compensatie ook een vrijstaande woning te mogen bouwen aan de Fazantlaan van de hand.

Wijnand Kooijmans

Met de nieuwe invulling kan het perceel een betere uitstraling worden gegeven, zo vindt het college. Er staat nu een oude loods waarin drie noodwoningen zitten en er ruimte is voor opslag. Aan de voorzijde is het terrein verhard met betonplaten en dient het af en toe als parkeerplaats voor auto's en stacaravans.

NOODWONINGEN De drie noodwoningen worden door het college als onwenselijk gezien. Maar vallen wel onder het overgangsrecht. Twee van de drie zijn ook aangesloten bewoond geweest. De garageboxen worden gezien als een goed alternatief maar dan wel met een architectuur welke past bij het landelijk gebied. Klassieke garageboxen uit de jaren 70 en 80 worden niet als wenselijk gezien.

De komst van de 31 garageboxen vergt een oppervlakte van 1.200 vierkante meter. Dat wordt als fors ervaren, maar als compensatie voor het verdwijnen van de noodwoningen wel als aanvaardbaar. Met als voorwaarde dat de boxen wel landschappelijk worden ingepast.

NIEUWE WONING De vraag een nieuwe woning te mogen bouwen op een andere locatie is in strijd met de geldende regels binnen de gemeente Ermelo. Daarom wordt hiervoor geen toestemming gegeven. Een extra woning op de huidige locatie is ook niet mogelijk gezien de aanwezigheid van een constructiebedrijf naast het perceel.

Het aanbod van het college is maximaal een jaar geldig. Daarmee wil men voorkomen dat een latere invulling niet meer past binnen het dan geldende beleid.