• Gemeente Harderwijk

Nieuwe Stadsomroeper Harderwijk

HARDERWIJK Cas Hofstee is afgelopen donderdag 8 juni door burgemeester Harm Jan van Schaik aangesteld als de nieuwe Stadsomroeper van Harderwijk. Na het vertrek van Frans van der Bos als stadsomroeper heeft de gemeente zich met andere organisaties beraden over de toekomst van de functie. Opvolger Cas Hofstee wordt een stadsgastheer, die nieuws aankondigt maar ook bezoekers met verhalen verwelkomt.

Hofstee is een bekende van Harderwijk. Hij was succesvol deelnemer aan de jaarlijkse Harderwijker kennisquiz, is betrokken bij levend historie en is acteur bij de Theaterwerkplaats Harderwijk.

Cas Hofstee kon gelijk aan de slag in zijn nieuwe rol. Hij kondigde de overhandiging aan van een speciale uitgave van Herderewich over het Hanzeverleden van de stad. Voorzitter van Herderewich Matty Moggré overhandigde de uitgave aan de burgemeester. Op initiatief van Herderewich hebben meerdere historische organisaties een speciaal blad over De Hanze uitgegeven. Junior stadsdichter Naomi Ramaker schreef speciaal een gedicht over het Hanzepaardje en droeg het voor.