• Omnia Wonen

Nieuwe woonzorglocatie Boerhaavehof klaar voor gebruik

HARDERWIJK De nieuwe woonzorglocatie voor Zorggroep Noordwest-Veluwe aan de Boerhaavelaan is klaar. Een van de toekomstige bewoners onthulde samen met wethouder De Jong de naam van het nieuwbouwcomplex en ontving symbolisch de sleutel van directeur-bestuurder Monique Govers van Omnia Wonen. De sleuteloverdracht werd woensdag 24 juli feestelijk gevierd met koffie en taart.

Omnia Wonen bouwde de nieuwe woonzorglocatie voor ouderen op de plek waar voorheen een beddenspeciaalzaak was gevestigd. Het appartementencomplex biedt ruimte aan 48 cliënten van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Zij beschikken over een eigen wooneenheid die is afgestemd op hun behoeften. Er is een binnentuin en bewoners kunnen elkaar ontmoeten in gezamenlijke woonkamers met elk hun eigen sfeer. Het is de bedoeling dat het gebouw ook een belangrijke buurtfunctie gaat vervullen.

Omnia Wonen en Zorggroep Noordwest-Veluwe riepen de hulp in van inwoners van Harderwijk voor het bedenken van een naam voor de nieuwe woonzorglocatie. Kinderen van Daltonschool de Veste maakten hiervoor een reizende box waarin alle naamsuggesties werden verzameld. Tevens zijn er veel namen ingediend via de mail. Uit de shortlist die de jury had geselecteerd, kozen de bestuurders van Omnia Wonen en de Zorggroep uiteindelijk de naam Boerhaavehof.

De komende maanden gaat Zorggroep Noordwest-Veluwe hard aan de slag met de inrichting van Boerhaavehof en de verhuizing van bewoners. De verwachting is dat alle bewoners dit najaar zijn gesetteld. Begin 2020 staat de officiële opening van Boerhaavehof gepland.