• Politie
  • Politie

Notoire autoinbreker tijdig opgemerkt in Drielanden

ERMELO/HARDERWIJK Een notoire autoinbreker uit Putten heeft zich gevestigd in Ermelo, meldt wijkagent Jelle van Heerikhuize. ,,We gaan dit figuur sterk in de gaten houden en vastzetten waar het kan", belooft hij.

,,Lang hoeven we (helaas) niet te wachten." Diep in de nacht van vrijdag op zaterdag, merkt een alert Drielanden in Harderwijk een potentiële autokraker op in de wijk. De alertheid in Drielanden voorkwam volgens Van Heerikhuize een serie autokraken door de autokraker uit Ermelo. Hij is aangehouden.

,,Omdat de man geen rijbewijs heeft, al tig keer is bekeurd, tóch blijft rijden én enorm veel speed gebruikt, staat ie hoog op de lijst. Dag meneer, dag auto. Z'n mobiliteit wordt beperkt en de kans op ongelukken daarmee dus ook (foto's). Toch zullen we 'm snel weer zien. De combinatie van 't uiterst risicovolle verkeersgedrag, en het feit dat de man alles jat wat gejat kán worden: we investeren dus fors op hem."

Voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuigen werd de autokraker opgepakt. ,,Inbreken vannacht? Dus even niet. Tenzij hij zijn celdeur forceert en uit probeert te breken", tweette de wijkagent. ,,Het doel met deze draaideurboef is dat we hem als veelpleger langere tijd kunnen (laten) vastzetten. Machtig veel last van zo'n figuur."

Na de aanhouding bleek dat de autokraker kleine glasdeeltjes onder zijn schoenzolen had en een 'ruitentikker' in z'n broekzak. ,,Eén plus één is vaak twee, dus volgt een onderzoek. Vermoedelijk zullen bewoners van Drielanden zaterdagochtend een autoinbraak ontdekken. Absoluut 112 bellen en aangifte doen", adviseert hij tot slot.