• A.Bakker

Groevenbeek hijst de groene vlag

ERMELO Christelijk College Groevenbeek heeft maandag de groene vlag gehesen. De school is sinds enkele jaren aangesloten bij Eco-Schools. Eco-Schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er al meer dan 19 miljoen leerlingen in 68 landen mee. 

De kern van Eco-Schools is dat leerlingen de school van binnenuit verduurzamen. Met behulp van de zeven stappen werken ze toe naar het internationale keurmerk voor duurzame scholen: de Groene Vlag. Ook daarna blijven scholen zich ontwikkelen en vindt er elke twee jaar een audit (keuring) plaats om de Groene Vlag te houden.

De auditcommissie van Eco-Schools is tot de conclusie gekomen dat Groevenbeek alle zeven stappen heeft doorlopen. Daarom kwam maandag een vertegenwoordiging van Eco-Schools de Groene Vlag overhandigen.

DUURZAAMHEID Deze uitreiking van de vlag was op de eerste dag van onze duurzaamheidsweek. Een week die georganiseerd is rondom de mondiale Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 11 oktober. Leerlingen kunnen in deze actieweek een dopper kopen. Hiermee worden de leerlingen gestimuleerd water te drinken (in de school zijn watertappunten) en tevens minder plastic flesjes te gebruiken. De dagopeningen aan het begin van de lesdag staan in het teken van duurzaamheid en op woensdag 9 oktober organiseren de leerlingen een duurzaamheidsmarkt in de aula van de afdeling atheneum/havo.