• Barry Wensink/BDUmedia

Onrust in De Kiekmure

HARDERWIJK De besturen van Wijkvereniging Stadsdennen & Frankrijk en die van zalencentrum De Kiekmure liggen overhoop met elkaar. Pogingen van wethouders Jeroen de Jong en Marcel Companjen om het conflict te sussen hebben tot dusver geen resultaat.

Harry Schipper

Het geruzie is zó hoog opgelopen dat het wijkverenigingsbestuur, waarvan zo'n zevenhonderd gezinnen lid zijn en die ruim zestig vrijwilligers telt, heeft gedreigd haar activiteiten elders onder te brengen. Inmiddels, zo laat penningmeester Theo Goossen weten, is het bestuur op die beslissing teruggekomen, al is er nog steeds geen zicht op een oplossing.

Volgens Goossen spitsen het probleem zich toe op hoe De Kiekmure zich profileert. 'Teveel een commercieel zalencentrum', vat hij samen. Stichting De Kiekmure ontvangt jaarlijks een gemeentelijke subsidie van ruim tachtig mille. Interim-voorzitter Bas Oosten van De Kiekmure bevestigt de problemen. Hij meent dat persoonlijke belangen van de bestuursleden van de wijkvereniging aanleiding tot het conflict vormen. Goossen bevestigt dat het gedwongen vertrek van zijn zoon Billy Goossen als interim-beheerder van het zalencentrum, in augustus vorig jaar, 'zeker een rol' speelt, maar het conflict daarom niet gaat.

Waarover wel, wil hij nu niet zeggen. De PvdA-fractie heeft over de onrust in De Kiekmure schriftelijke vragen gesteld aan B en W.