• De Lelie
  • De Lelie

Opening nieuwbouw ZMLK De Lelie

HARDERWIJK Het nieuwe gebouw van ZMLK De Lelie is afgelopen donderdag feestelijk geopend door burgemeester Van Schaik en wethouder Companjen. Met de opening van het nieuwe schoolgebouw heeft De Lelie een langgekoesterde wens in vervulling zien gaan. 

De Lelie zit al vanaf 1975 in een schoolgebouw aan de Thorbeckelaan, waar aan het begin speciaal onderwijs gegeven werd aan leerlingen tussen de vier en achttien jaar. In 2006 werd de school te klein voor het leerlingenaantal, waarna de leerlingen van vier tot twaalf jaar ondergebracht werden in een locatie aan de Kennedylaan. Door allerlei omstandigheden werden de nieuwbouwplannen steeds uitgesteld, en verhuisden de leerlingen van de Kennedylaan naar de Fokko Kortlanglaan. Al die tijd bleef het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) aan de Thorbeckelaan gevestigd. 

In 2017 kwam er pas groen licht voor een nieuw te bouwen schoolgebouw. In schooljaar 2017-2018 kon het VSO tijdelijk bij De Springplank gehuisvest worden, waarna de nieuwbouw aan de Thorbeckelaan van start kon gaan. Donderdag werd de school feestelijk geopend. Het gebouw voorziet in de onderwijsbehoeften van de leerlingen van het speciale onderwijs. 

Oud-leerlingen, oud-collega's, buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen de school op 7 november tijdens de open dag bekijken. Zij kunnen zich aanmelden via www.delelie.net.