• Stichting Schapedrift Ermelo
  • Stichting Schapedrift Ermelo
  • Stichting Schapedrift Ermelo

Opening nieuwe bijenstal bij schaapskooi Ermelo

ERMELO] Iedereen is zaterdag 21 juli van 10.30 tot 17.00 uur van harte welkom op de Bijendag bij de schaapskooi Ermelo. Om 11.00 uur wordt de nieuwe bijenstal met bijenvolken officieel geopend. 

Deze kan gedurende de dag bekeken worden; imkers geven uitleg over het houden van bijen en over de bijen zelf. Er kunnen verschillende soorten honing geproefd worden. Kinderen kunnen waskaarsen maken of een etiketje maken voor een honingpotje en deze laten vullen. Bezoekertjes kunnen ook op de foto in een imkerpak of zich laten schminken. Voor jonge kinderen wordt er een mooi verhaal over bijen voorgelezen. Er zijn demonstraties manden vlechten, huifkarritjes over de heide, honingproducten te koop en er worden pannenkoeken gebakken.


In het bezoekerscentrum draait permanent de film 'De bij en wij' en de dag wordt muzikaal opgevrolijkt door John Vis, zang en piano. De bijendag wordt voor de derde keer georganiseerd door Stichting Schapedrift en de Bijenvereniging Ermelo. De toegang is gratis. Schaapskooi Ermelo is te vinden aan de Postweg, bereikbaar via de Drieërweg, tussen Ermelo en buurtschap Drie. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Voor de bouw van de kapschuur bij de schaapskooi moest de bijenstal afgebroken worden. Deze is inmiddels herbouwd en wordt op de bijendag officieel geopend om 11.00 uur. Bezoekers kunnen nadien een kijkje in de vernieuwde bijenstal en -misschien nog wel leuker - een demonstratie bijwonen en een bijenvolk van dichtbij bekijken.