• CCNV
  • CCNV
  • CCNV

Opening nieuwe sportzaal op het CCNV

HARDERWIJK Met het onthullen van het schoollogo, werd op donderdag 15 december de nieuwe sportzaal op het Christelijk College Nassau-Veluwe geopend. Die eer kwam ditmaal toe aan de wethouder van Onderwijs; Pieter Teeninga. Voor de feestelijk opening werden er verschillende demo's gegeven door talentvolle sportleerlingen van de school. Een springdemo, waarbij op trampolines acrobatische taferelen plaatsvonden, werd ontvangen met luid applaus. Ook kwam oud-leerling en Wereldkampioene Yenny Luu terug naar haar middelbare school, om een demo Kempo Kuntao te laten zien.

Na de officiële opening werden negen topsportleerlingen naar voren geroepen. Deze leerlingen behoren tot de top van hun sport en krijgen op het CCNV begeleiding waardoor ze naar school kunnen én kunnen trainen. Een selectie van deze sporters is gefotografeerd voor de monumentale school met hun hockeystick, spitzen of zeilpak. Tegelijk met het openen van de sportzaal werden ook hun foto's onthuld, die een mooie en prominente plek hebben gekregen in de zaal. De nieuwe sportzaal biedt meer ruimte en is voorzien van nieuwe snufjes, zoals een verrijdbare balk aan het plafond en een trampoline die vanaf de muur kan worden uitgeklapt.

Donderdagmiddag was ook het moment waarop de nieuwe, gezonde schoolkantine werd gepresenteerd. De afgelopen tijd is er, samen met leerlingen, gekeken naar een nieuwe invulling van de schoolkantine. Er was behoefte aan een meer uitgebreid en gezond assortiment. Nadat er bezoeken waren afgelegd aan andere middelbare scholen, is de keuze gevallen op het concept 'De Gezonde Schoolkantine' van Zo-vital. Voortaan kunnen leerlingen niet alleen broodjes in de pauze halen, maar ook salades en sapjes.

De middag werd afgesloten met het presenteren van de nieuwe website van het Christelijk College Nassau-Veluwe. Ook hier is een projectgroep bezig geweest om een zo gebruiksvriendelijk mogelijke website neer te zetten. De reacties waren meteen al positief: ,,Wat een frisse en moderne website is het geworden!'' Ook hiermee laat het Christelijk College Nassau-Veluwe zien dat het constant in beweging in.