• Gemeente Harderwijk
  • Gemeente Harderwijk

Oplevering boulevardgebied wordt spektakelshow

HARDERWIJK Met een spectaculaire show op het water geeft Waterfront het boulevardgebied op donderdagavond 26 april terug aan de stad Harderwijk. De show duurt van 21.30 tot 22.00 uur. Het spektakel is gratis te bezoeken en een programma-onderdeel van de andere feestelijkheden tijdens de Koningsnacht in Harderwijk.

De oplevering van de Stadshaven en Strandhaven gebeurt met een spetterende spektakelshow op het water (aan kranen en op schepen) door het internationale theatergezelschap CloseAct in samenwerking met luchtacrobaten van BenchaTheater en zestien vrijwilligers uit Harderwijk. 

STADSMUUR Het Boulevardgebied is dan weer toegankelijk voor inwoners en bezoekers van Harderwijk. En ondernemers krijgen langs de stadsmuur ruimte voor terrassen en activiteiten als thematische markten, visserijdagen, kleinkunst of een mini kermis. Geparkeerde auto's verdwijnen in het toeristenseizoen uit het beeld en bezoekers kunnen de wandelpromenade aan het water gebruiken. In het laagseizoen is van 1 oktober tot 1 april beperkt parkeren op de Strandboulevard mogelijk.

NIEUWE HAVENS De Stads- en Strandhaven zijn voorzien van watertaps en electrataps. De Strandhaven heeft ook een voorziening voor inname van vuil water. Vanaf 27 april zijn de nieuwe havens geopend. Er komt een tijdelijk, drijvend sanitairgebouw. De definitieve sanitairvoorziening komt in de nog te bouwen parkeergarage op het Dolfinariumeiland.