• Photographer: KJGuch.com

Orgel Vreten komt naar Estrado Harderwijk

HARDERWIJK Orgel Vreten: het beroemde orgelgeweld komt 17 oktober naar Estrado Harderwijk. Twee stokoude orgels, een strakke band en een verzameling geweldige gastinstrumenten, dat is Orgel Vreten. Op 30 maart verscheen het splinternieuwe album Komrad. Sindsdien is de band weer op tour, tot aan de tanden toe gewapend met nieuwe muziek en nieuwe gastmuzikanten én een nieuwe orgelvreter: Darius Timmer.

Orgel Vreten heeft een live reputatie opgebouwd waar je u tegen zegt. Ze lijken zelf ook niet altijd te weten wat er gaat gebeuren, maar muziek van de bovenste plank is gegarandeerd. Termen als 'orgelgeweld' en 'orgelgasme' komen frequent in de recensies terug, en ga er dan ook niet vanuit dat je een moment stil kan blijven staan. Gaat het zien en beleef het!

Na een optreden in De Wereld Draait Door (2012) is de carrière van Orgel Vreten in een stroomversnelling geraakt. De band, destijds met Thijs Schrijnemakers (Stereo) en Robin Piso (DeWolff) als kernleden, vochten hun Hammond battle uit in een wervelende show met veel zinvol muzikaal geweld. Na shows op bijna alle podia van Nederland en op festivals als Paaspop en Lowlands werd het tijd voor de strijders zich tijdelijk terug te trekken. Omdat Robin Piso zijn activiteiten met DeWolff niet meer kon combineren, meldde zich een nieuwe Orgel Vreter aan het front in de persoon van Darius Timmers (o.a. Tessa Rose Jackson). Thijs en Darius schreven samen de elf nummers die op het nieuwe album Komrad staan. De plaat bestaat uit elf door de band zelf geschreven tracks, van keiharde orgelrock tot subtiele, haast serene kerkelijke intermezzo's. Nieuwe muziek, een nieuw sausje en die bekende, nooit vervelende orgelsound.

Het album is een geheel instrumentaal album, waarin de vocalen geen moment gemist worden en kent gastbijdragen van Marcel Veenendaal (DI-RECT), Anton Goudsmit (New Cool Collective, The Ploctones), Benjamin Herman (New Cool Collective) en Arno Bakker (Maison Du Malheur). 

Maar, er is meer. Orgel Vreten debuteert deze zomer met de theatervoorstelling Orgel Vreten en De Ander, waarin de muziek van Komrad een grote rol speelt. Na een try-out vorig jaar op Oerol is de band aan de slag gegaan met regisseuse Tatiana Pratley (o.a Toneelgroep Amsterdam), dichter Dennis Gaens en een productieteam. Vanaf eind 2015 is Orgel Vreten en De Ander in de theaters te zien, maar op 17 oktober komen ze eerst nog Estrado op zijn kop zetten!

Met een nieuw album, een zeer uitgebreide clubtour en een theatervoorstelling in het vooruitzicht is Orgel Vreten klaar voor wat nu al een fantastisch jaar belooft te worden! 

Voor actuele informatie en reserveren:

Zie website: www.estrado.nl

Facebook: https://www.facebook.com/estrado.harderwijk

Twitter: Muziekpodium Estrado@muziekpodium

Parkweg 3, Harderwijk