• 5 manieren om meer kennis op te doen

5 manieren om meer kennis op te doen

Heb je even een momentje voor jezelf of is het tijd om je hersenen wat te stimuleren? Dan is het tijd om wat extra kennis op te doen. Er zijn allerlei leuke dingen om te onderzoeken (de sterrenbeelden bijvoorbeeld) en geweldige kennisbanken waar je veel uit kunt leren. Gewoon wanneer het jou uitkomt. We geven je dan ook graag een aantal handige manieren om meer kennis op te doen.

1. Verdiep je in de astrologie
Een verdieping in de astrologie kan enorm interessant zijn. Welk sterrenbeeld ben ik, hoe staan de planeten voor mijn sterrenbeeld en wat zijn goede momenten om beslissingen te nemen? Ook andere stukjes zelfkennis zoals je levensnummer of je chinese sterrenbeeld kunnen je allerlei leuke inzichten geven.
2. Luister naar podcasts
Er zijn maar genoeg gratis apps te vinden waar je allerlei interessante podcasts kunt beluisteren wanneer jij dat wilt. Gewoon vanuit een app of via de browser op je computer. Je kunt podcasts wat vergelijken met YouTube: je zoekt op een woord, krijgt suggesties en kiest je ideale podcast uit. De meeste podcasts zijn onderdeel van een serie en geven je dus mogelijkheid tot nog meer verdieping in een specifiek onderwerp. Je kunt podcasts in zowel fictie als non-fictie beluisteren en over het algemeen zijn podcasts gewoon helemaal gratis. Ideaal tijdens een wandeling, je ochtendkoffie of in de trein naar het werk.
3. Bekijk YouTube video's

YouTube is het bekendste kanaal om interessante video's te bekijken. Of je nu op zoek bent naar een leuk DIY project of een interessante documentaire over een specifiek onderwerp: je vindt het op YouTube. Hoewel de kwaliteit ontzettend uiteen loopt kun je er altijd wel hoge kwaliteit content vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bekende TED talks of handige instructiefilmpjes. Na het bekijken van je video geeft YouTube je weer allerlei suggesties om jezelf verder te verdiepen in een specifiek onderwerp.
4. MOOC
Wat minder bekend maar zeker zo goed is MOOC. Je kunt hier gratis online hoorcolleges van hogescholen en universiteiten vinden. Hoewel Nederland geen eigen platform heeft kun je allerlei hoorcolleges uit de Verenigde Staten en Groot-Brittanie opzoeken om wat extra kennis op te doen.
5. Volg een online cursus
Een laatste handige manier om extra kennis op te doen is het volgen van een online cursus: gratis of betaald. Verdiep jezelf in uiteenlopende onderwerpen tegen betaling of zonder hier ook maar iets aan geld aan kwijt te zijn.