• KRO-NCRV

KRO/NCRV-programma Kerst met de Zandtovenaar vanuit Harderwijk

HARDERWIJK Nederlands beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver brengt woensdagavond 11 december Harderwijk in kerstsferen tijdens het muzikale familiespektakel Kerst met de Zandtovenaar. Op de Vischmarkt 'vertelt' hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn indrukwekkende zandtekeningen. Kerst met de Zandtovenaar beleeft de zevende editie. KRO-NCRV heeft dit jaar gekozen voor Harderwijk als de opnamelocatie van dit kerstspektakel.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik: ,,Wij ontvangen Kerst met de Zandtovenaar graag in onze mooie Hanzestad Harderwijk. Op de prachtige Vischmarkt kan jong en oud dit sfeervolle kerstverhaal met de zandtovenaar zien en beleven. Het evenement toont de schoonheid van onze Hanzestad aan een groot publiek. Ik nodig inwoners van Harderwijk en Hierden, bezoekers uit de regio en daarbuiten, van harte uit om erbij te zijn op 11 december!"

Mediadirecteur van KRO-NCRV Jochem de Jong: ,,Het verhaal van de geboorte van Jezus geeft troost, het inspireert, het biedt hoop. Het verbindt jong en oud met het alles overstijgende verhaal van geloof, hoop en liefde. De Vischmarkt, het historische hart van Harderwijk, wordt woensdag 11 december een magische plek voor opa's, oma's, vaders, moeders en kinderen."

Op een creatieve manier weet zandtovenaar Gert van der Vijver jong en oud te betrekken bij de betekenis van het kerstverhaal. Dat sluit perfect aan bij de Kliederkerk-beweging waar de Protestantse Kerk een aanjager van is. De Protestantse Kerk wil kijkers dan ook uitnodigen om na de televisie-uitzending thuis verder op creatieve wijze met het kerstverhaal aan de slag te gaan.

De exacte aanvangstijd en de cast worden later dit najaar bekendgemaakt. Bijwonen van het evenement is gratis. Verdere updates zijn te volgen via Facebook of Instagram en via de social media kanalen van de gemeente Harderwijk.